Iskoristite sve prednosti LED traka

Popularnost LED traka u interijeru i poslovnom okruženju raste iz dana u dan. U moderan i minimalistički stil uređenja savršeno se uklapa izvor svjetlosti koji se skriva iza profila i površina te daje dojam fluidnog osvjetljenja.

Prednosti LED traka

LED trake izrađene su od fleksibilnog osnovnog sloja – tiskane pločice koje su podložene samoljepljivom trakom i obložene nizom žaruljica koje emitiraju svjetlost. Kako bi se postigla fluidnost kod osvjetljenja, LED žaruljice su postavljene u pravilnim razmacima (najčešće 60 ili 120 žaruljica po metru). Zbog svoje širine od samo 8 mm i debljine od 3 mm, idealne su za ugradnju u svaki kutak vašeg doma. Dostupne su u širokom rasponu boja, od bijelih boja do RGB/RGBW traka koje mijenjaju boju i time daju poseban dojam vašem prostoru. S obzirom kako koriste vrlo malo snage, a proizvode dovoljno svjetlosti da zamijene fluorescentne cijevi, njihova je upotreba postala sve raširenija, a osim što su energetski učinkovite, također su dugotrajne i jednostavne za instalaciju.

Kako izabrati LED traku?

LED trake su jednostavne za ugradnju a mogu se postaviti bilo gdje ukoliko se nalaze blizu utičnice u koju ih se može priključiti i mogu se sigurno postaviti na površinu. Prije postavljanja potrebno je odgovoriti na nekoliko osnovnih pitanja:

Gdje želite postaviti traku?
Kod LED traka cilj je vidjeti svjetlosni efekt ali ne i stvarni izvor svjetlosti stoga se trake skrivaju iza raznih površina. Ogroman raspon razine osvjetljenja i boja možete iskoristiti oko prozora, vrata, u izlozima, za uređenje barova i restorana, kao pozadinsko osvjetljenje zrcala, u vrtovima i na terasama, čak i kod kićenja božićnog drvca. Trake je moguće postaviti oko okvira kreveta, na policama, ispod visećih kuhinjskih elemenata, čak i na staklenu stijenu tuša. Istaknite strop u dnevnoj sobi ili osvijetlite stepenište, modernizirajte stari stol ili postavite LED traku na stražnju stranu slike ili okvira i time ih naglasite. Osim što izgleda moderno i zanimljivo, postavljanjem traka na stražnju stranu televizora ili drugih zaslona ublažavate naprezanje očiju.

Koja jačina svjetla i boja su vam potrebni?
LED trake mogu raditi na 12 ili 24 volta. Mogu se napajati pomoću transformatora, a više transformatora može napajati više traka. Dostupne su u širokom rasponu boja i temperatura: uključujući hladnu, neutralnu i toplu bijelu.

Koja dužina LED trake vam je potrebna?
LED trake se većinom isporučuju na kolutima od 5 metara standardne duljine, a njihovu je dužinu moguće korigirati. Najveća prednost LED traka je ta što se one mogu spajati na željene dužine ovisno o vašim potrebama, a više o tome možete pročitati u našem blogu.

Kako želite moći isključivati i uključivati svjetlo na LED trakama?
Postoji nekoliko standardnih mogućnosti:
putem standardnog prekidača ili potenciometra
putem daljinskog prekidača
putem Android i iOS mobilne aplikacije

Elegantno rješenje za transformaciju prostora

Uporabom LED traka poboljšajte izgled svoje dnevne sobe, kupaonice, kuhinje ili ureda. Istaknite posebne elemente, naglasite detalje i iskoristite sve prednosti koje vam LED trake nude.