Rezanje i spajanje LED traka

LED trake predstavljaju fleksibilno rasvjetno tijelo idealno za baš svaki kutak vašeg doma te tako omogućavaju slobodno dizajniranje prostora i osvjetljavanje mjesta koja su se prije činila nemogućima.

Najveća prednost LED traka je ta što se one mogu spajati na željene dužine, ovisno o vašim potrebama. Tijekom skraćivanja LED trake, potrebno je obratiti pažnju na oznake za rezanje. Na tim mjestima već su obavljene predradnje kako bi se jednostavno mogao prekinuti niz bez poteškoća za daljnji rad LED trake.

LED rasvjeta LED trake

Za potrebe spajanja, kao što su kutevi i slično, koriste se konektori ili lemljenje. Lemljenje je nešto kompliciranija metoda spajanja LED traka jer zahtijeva posebne alate, dok konektori predstavljaju jednostavnije i praktičnije rješenje. Konektori imaju izgled kopče, a koriste se za spajanje LED traka na ravnim površinama i spajanje pod kutevima.

Prije svakog spajanja potrebno je provjeriti imate li dovoljno jak adapter za napajanje koji može podnijeti rad svih LED traka. Također, ovisno o tome koliko LED traka povezujete, možda će vam zatrebati i pojačala kako bi svjetlost bila dovoljno jaka.

Osim navedenog, LED trake mogu se postaviti i sakriti u razne uske i male prostore čime mogu osvijetliti i najtamnija mjesta u interijeru. Stražnja strana trake je ljepljiva što omogućuje jednostavno postavljanje, no mi savjetujemo postavljati LED trake uz profile, kako bi se LED traka zaštitila, a svjetlost ravnomjerno rasporedila.

LED profili će također spriječiti i deformaciju oblika LED traka, njihovo žutilo te mnoge druge neželjene posljedice topline, vlage ili oštećenja.

LED trake zbog svojih velikih prednosti predstavljaju idealno rasvjetno rješenje koje će svakom prostoru u Vašem domu dati jedinstveni ugođaj.

Široku ponudu konektora i LED traka različitih jačina i cijena, možete pronaći na našem web shopu.