Planiranje rasvjete za dječju sobu

Dječja soba je utočište za naše najmlađe, mjesto gdje grade kućice iz snova, čuvaju svoje plišance i pišu zadaće. Ona je središte života vašeg djeteta i mjesto koje će ostaviti sretno sjećanje na djetinjstvo. Pravilna rasvjeta omogućava dovoljno svjetlosti za sve aktivnosti ali je u isto vrijeme prilagođena i vremenu određenom za spavanje.

Kako odabrati pravilnu rasvjetu?

Dovoljno svjetla u dječjoj sobi ključno je za sigurnost i dobrobit razvoja vašeg djeteta. Kod odabira rasvjete uzmite u obzir veličinu sobe, potrebe djeteta te željenu razinu osvjetljenja. Zbog svoje energetske učinkovitosti i dugotrajnosti, LED rasvjeta savršen je izbor za rasvjetu u dječjoj sobi. Ovisno o veličini sobe, preporučuje se rasvjeta snage od oko 300-500 lumena.

Rasvjeta uz krevet u pravilu ima više funkciju sprečavanja straha od mraka nego funkciju osvjetljenja samog prostora. Većinom su to manje noćne lampe koje stvaraju smirujuće sjene na zidovima kako bi umirile dijete i olakšale vam uspavljivanje. Iskoristite mogućnost LED noćne rasvjete koja se može prigušiti i ostati upaljena tijekom cijele noći te time ne utjecati negativno na djetetov san. Također, njome osiguravate svom djetetu siguran odlazak na wc tijekom noći bez teturanja po mraku.

Rasvjetu uz dječji krevetić najčešće čini zidna rasvjeta koja nije prejaka kako bi dijete moglo lakše utonuti u san. Te su svjetiljke zabavne vašem djetetu jer se na njima nalaze motivi životinja, autići, princeze…

Glavno sobno svjetlo ima funkciju omogućavanja optimalne količine svjetlosti. Svakako uzmite u obzir količinu prirodnog svjetla koje ulazi u prostoriju te nadopunite tu svjetlost LED rasvjetom. Preporuka je postaviti rasvjetu u sredinu prostorije i dovoljno visoko kako biste spriječili da dijete tijekom igre udari u nju. Iz istog razloga bolje je odabrati rasvjetu koja nema previše visećih dijelova.

Rasvjeta za radni stol treba biti kvalitetna i dovoljno jaka kako dijete ne bi naprezalo oči tijekom učenja, pisanja, čitanja ili crtanja. Ovdje posebnu pažnju obratite na snagu LED žarulje.

Birajte zajedno

Uživajte u odabiru rasvjete za dječju sobu zajedno sa svojim djetetom. Dopustite djetetu da odabere svjetiljke po svom ukusu, a vi odlučite gdje ćete ih postaviti.

Za više informacija i zanimljivosti iz svijeta LED rasvjete zapratite nas na Facebooku i Instagramu, a svoju LED rasvjetu osigurajte još danas putem našeg webshopa.