Integrirana LED rasvjeta

Integrirana LED rasvjeta podrazumijeva rasvjetna tijela koja u sebi sadrže izravno ugrađeni LED. To znači da umjesto kupnje pojedinačne svjetiljke i žarulje, koristimo svjetiljku koja već ima ugrađeni izvor svjetlosti.

Kako funkcionira?

Integrirana LED rasvjeta izravno se povezuje na niski ili linijski napon. Za proizvodnju svjetla, rasvjetno tijelo s integriranim LED-om električnu struju šalje LED mikročipovima, koji se kombiniraju i tako stvaraju bijelo svjetlo.

Ovakva vrsta rasvjete danas se sve više koristi kao rasvjetno rješenje, bilo da je riječ o vanjskim ili unutarnjim prostorima.

Prednosti

 • Kontrola svjetla
  Većina ovih rasvjetnih tijela kompatibilna je s prekidačima za prigušivanje svjetlosti. To znači da možete koristiti tzv. dimanje svjetla, to jest promijeniti ambijent sobe onako kako to vama odgovara.
 • Bolja kvaliteta svjetlosti
  Ovakva vrsta rasvjete emitira svjetlost u određenom smjeru te pruža čistu, bijelu svjetlost s više lumena.
 • Kreativno uređenje
  S obzirom na to da dolazi u mnoštvo različitih oblika i dimenzija, integrirani LED omogućuje kreativniji dizajn prostora.
 • Praktično rješenje za teže dostupna mjesta i stropove
  Ova rasvjeta olakšava montažu i rješava vas brige konstantne promjene žarulja na teško dostupnim mjestima i stropovima.

Pri izboru svjetiljke, uvijek je važno obratiti pažnju na specifikacije iste. Ukoliko vaša odabrana svjetiljka sadrži integrirani LED, on opravdava skuplju cijenu svjetiljke u odnosu na onu koja dolazi bez žarulje.

Na našem web shopu možete pronaći širok izbor rasvjetnih tijela s integriranim LED-om, bilo da je riječ o vanjskoj ili unutarnjoj rasvjeti.

Za više informacija i zanimljivosti iz svijeta LED rasvjete zapratite nas na Facebooku i Instagramu.