Prednosti ugradbene LED rasvjete

Kao sve popularnija opcija kod osvjetljenja domova i poslovnih prostora nameće se ugradbena LED rasvjeta. Moderno i minimalističko uređenje prostora sve je češće, a ova vrsta rasvjete može se postaviti u gotovo svaku prostoriju neovisno o njenoj funkciji.

Zašto ih izabrati?

O prednostima korištenja LED rasvjete pisali smo u ranijem blogu, a kod ugradbene rasvjete ističemo:

Energetska efikasnost – LED rasvjeta troši manje energije od tradicionalnih izvora svjetlosti što dovodi do smanjenja računa za električnu energiju. Također, s obzirom na duži rok trajanja od tradicionalnih žarulja, potreba za zamjenom i kupovinom novih žarulja je znatno manja.

Boja svjetlosti – dolazi u raznim bojama svjetlosti i time omogućava prilagodbu rasvjete svojim potrebama. Za stvaranje ugodne i opuštajuće atmosfere koristi se topla bijela boja dok se hladna bijela svjetlost koristi kako bi učinila prostoriju svjetlijom i jasnijom. Ukoliko želite stvoriti zanimljive efekte i “igrati” se sa svjetlom, LED ugradbena rasvjeta vam to omogućava.

Filtriranje – filteri omogućuju promjenu boje svjetlosti. Mogu stvoriti različite efekte ili obojene svjetlosne zrake te time upotpuniti vaš prostor. U prostorijama kod kojih je potrebno smanjeno svjetlo, ugradbena LED rasvjeta s filterima to omogućava.

Senzori i automatizacija – upotpunite ugradbenu LED rasvjetu senzorima za pokret i prisutnost kako biste podigli veću učinkovitost i udobnost. Automatsko uključivanje i isključivanje rasvjete također povećava energetsku učinkovitost.

Postoji više vrsta ugradbenih svjetiljki, uključujući stropne, zidne i podne ugradbene svjetiljke. U manjim prostorijama mogu se koristiti kao jedini izvor svjetlost, dok se kod većih prostorija zahtjeva više svjetiljki kako bi se osiguralo dovoljno svjetla.

Prilagodljive vremenskim uvjetima i obilježene visokom IP zaštitom, ugradbena LED rasvjeta odličan je izbor kod osvjetljenja zidića, okućnica i vanjskih prostora u kojima se najviše boravi tijekom ljetnih mjeseci. U unutarnjim prostorima, njena je upotreba zbog praktičnosti najčešća u kupaonici.

 

Za više informacija i zanimljivosti iz svijeta LED rasvjete zapratite nas na Facebooku i Instagramu.