Zašto LED u vašem domu?

Nakon zabrane korištenja izvora svjetlosti sa žarnom niti, te problemom štetnosti štednih žarulja, LED diode zauzimaju tron, te zbog svoje efikasnosti i isplativosti postaju svjetlo budućnosti bez konkurencije.
Gradovi, industrija, prometnice, trgovine, poslovne zgrade, svi su na veliko prepoznali i prihvatili LED, te već započeli s povratom uloženog u ovu vrstu rasvjete. Vrijeme je da i vi učinite isto, smanjite svoje račune, zaboravite na često mijenjanje žarulja i svoj dom pretvorite u ugodnu i efikasnu oazu pozitivne energije te omiljeno mjesto okupljanja vaših najmilijih.

Zašto zamijeniti postojeću rasvjetu s led rasvjetom, istaknut ćemo kroz neke od mnogobrojnih pogodnosti koje led rasvjeta pruža.

  • EKOLOŠKA PRIHVATLJIVOST – OČUVANJE PRIRODNIH RESURSA

Led rasvjeta pogodna je za reciklažu, ne sadrži štetne plinove i opasne tvari poput žive (koja se nalazi u štednim žaruljama), te olova.

  • SIGURNOST

Uz to što je sigurna za okoliš, led rasvjeta potpuno je sigurna i za ljude. Bez opasnosti od ikakvih zračenja (IR ili UV), na poslu ili dnevnoj sobi bez straha provedite čak i cijeli dan pod ovom vrstom rasvjete. Također, led rasvjeta sigurna je za osobe koje pate od epilepsije, migrene ili preosjetljivosti. Stabilno i usmjereno svjetlo koje emitiraju led diode, ne zuji, ne treperi i ne izaziva strobo efekt.

  • ENERGETSKA UČINKOVITOST – VRLO MALA POTROŠNJA

Led diode koriste 90% manje električne energije u odnosu na klasičnu rasvjetu. Zbog preciznog usmjerenja reduciran je nepotreban gubitak svjetlosti. Led diode troše samo 5% energije na toplinu, što znači da 95% energije pretvaraju u svjetlost.

  • ISPLATIVOST + DUGOTRAJNOST = UŠTEDA

S prosječnim vijekom trajanja od 10 do 15 godina što je i do 100 x duže od klasičnih inkadescentnih žarulja.

  • KVALITETA I OTPORNOST

Led žarulje trajne su i otporne na mehanička oštećenja, različite vremenske uvjete, udarce i vibracije, ali i visoke i niske temperature. Često paljenje i gašenje nema nikakav utjecaj na led žarulje, te se pri svakom paljenju i gašenju trenutno pokreću i gotovo iste sekunde svijetle potpunom jačinom, dakle nema strobo efekta.

  • ESTETSKA PRILAGODLJIVOST

Led rasvjeta omogućava kreativan dizajn za svačiji ukus. Minimalistički ili raskošan, moderan ili retro, uklapa u baš svaki stil zbog svestranosti modula i montaže. Led rasvjeta nudi fokusiranost svjetlosnog snopa i kompaktne dimenzije, a time i mogućnost ugradnje i konstrukcije čak i za najnepristupačnije uglove i najzahtjevnije kreativce. Raspon kelvina, a time i široka paleta boja koju emitiraju led diode, smjestit će led rasvjetu u svaku prostoriju i potaknut željeno raspoloženje. Ugodno i pozitivno emitiranjem crvenih tonova ili razigrano i produktivno raspoloženje bijelim tonovima. Na vama je samo izbor, koju prostoriju obojati željenim raspoloženjem.