Uređenje vanjskog prostora LED rasvjetom

Vanjska rasvjeta jedan je od najvažnijih elemenata u uređenju vrta i okućnica. Osim funkcionalnosti, naglašava ljepotu vanjskog prostora u kojem boravimo tijekom toplih dana. Kako biste u potpunosti iskoristili prednosti vanjske rasvjete, vaš najbolji izbor je LED vanjska rasvjeta. Osim otpornosti na vremenske uvjete i nepogode, čuva okoliš i troši znatno manje električne energije u odnosu na klasičnu rasvjetu. Također, za razliku od tradicionalnih žarulja, LED rasvjeta ne proizvodi toliku količinu UV svjetla i upravo zbog toga privlači manji broj insekata. Glavna prednost naših proizvoda je sigurnost njihovog korištenja koju potvrđuje visoka IP zaštita. IP zaštita obično se identificira s dva broja – na primjer, IP24. Prvi broj označava zaštitu od čvrstih predmeta ili materijala, drugi označava zaštitu od tekućina (vode).

U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako iskoristiti prednosti LED rasvjete u vanjskom prostoru.

Rasvjeta za osvjetljavanje puta savršena je kombinacija praktičnosti i sigurnosti. Najčešće je neupadljiva, a osim što će vam olakšati kretanje po mraku istaknuti će vašu stazu ili put i naglasiti ju. Ovu vrstu rasvjete možete uklopiti i u osvjetljavanje prilaza.
Rasvjeta za ambijentalno osvjetljenje namijenjena je uređenju vašeg vrta ili okućnice kako bi stvorili ugodnu atmosferu. Takva se rasvjeta najčešće postavlja na grane drveća, a raspoređuje se po cijelom vrtu.
Zidna rasvjeta osim svoje praktične primjene kao glavni ili dopunski izvor svjetlosti, sve češće služi za estetsko uređenje velikih zidnih površina. Rasvjetu postavljate na željenu visinu i možete ju okrenuti u smjeru koji vama odgovara.
Reflektori su pogodni za isticanje elemenata u vrtu ili dvorištu. Bacajući ujednačenu jaku svjetlost na jednu površinu, istaknuti će vašu fontane ili jezerce.

Pronađite inspiraciju!

Unaprijedite izgled i funkcionalnost vašeg vrta korištenjem prave rasvjete. LED rasvjeta vam nudi široki asortiman proizvoda koje možete potražiti na našem web shopu.

Za više informacija i zanimljivosti iz svijeta LED rasvjete zapratite nas na Facebooku i Instagramu.