Woox Zigbee – smart način stanovanja

Woox je brend različitih kućanskih uređaja za pametno stanovanje. Kako bi se malo bolje upoznali s brandom pogledat ćemo njihovu novu Zigbee kolekciju proizvoda. Proizvođač koristi Tuya. Tuya Smart IoT platforma sastoji se od ugrađenih mrežnih modula putem kojih ostali proizvođači mogu izrađivati proizvode kao što su svjetiljke, prekidači, senzori, utičnice, kamere i ostale (kućne) naprave. Naprave imaju mogućnost spajanja na internet, dok proizvođači kao što je u ovom slučaju Woox, mogu napraviti vlastite aplikacije i dodati ekstra funkcije. Naprave koje koriste Tuya se mogu povezati putem cloud-a, neovisno o proizvođaču.
Ideje iza Woox linije proizvoda su u skladu s onim što smo ranije spomenuli, a to su cjenovno prihvatljive naprave koje koriste Internet of Things kako bi ih približili trenutnim i budućim korisnicima. Proizvodi su atraktivni publici zbog jednostavne instalacije i upotrebe.

Woox Home aplikacija

U ovoj besplatnoj aplikaciji pronaći ćete neke generalne postavke za vaš dom, putem kojih možete personalizirati iskustvo. Odličan dodatak je “Notification”: Možete ju pronaći na kraju glavnog izbornika. Ako “svajpate” lijevo dvaput, vidjet ćete notifikacije putem kojih možete provjeriti ako se netko logirao na vaš račun. Sigurnost uvijek mora biti na prvom mjestu i dobro je znati da se samostalno može provjeriti ako postoje nepoželjni gosti na vašem računu. 

Postoje i opcije sa svrhom automatizacije, koja je iznimno korisna ako kupujete dodatne Woox proizvode. Nadalje postoji integracija s Google home, Amazon Alexa i IFTTT-om. Woox Home mobilna aplikacija je dostupna u Google Play trgovini i Apple App Store.

Što su Zigbee proizvodi?

Od početka 2018-e, Woox isključivo opskrbljuje sa 2.4Ghz WiFi napravama koje kao korisnik možete direktno spojiti na vaš WiFi ruter kod kuće. S rastućom potražnjom za proizvodima koji osiguravaju i olakšavaju boravak u kućnim prostorima, razvila se linija Zigbee proizvoda koji mogu raditi, komunicirati i spojiti se u Woox Home aplikaciju s već postojećim WiFi napravama. 

Jedina je razlika što Zigbee proizvodi zahtijevaju Woox Zigbee Gateway na koji se spajaju. To omogućuje rad na privatnoj Zigbee mreži što osigurava brzinu, stabilnost i sigurnost.
Od širokog asortimana Woox Zigbee Smart kolekcije mi smo izdvojili nekoliko proizvoda:

WOOX ZIGBEE SMART BEŽIČNI GATEWAY

Smart Wireless Gateway (WiFi u Zigbee) služi kao most ili središte između vašeg WiFi rutera i novih Woox Zigbee naprava. Podupire do 50 Woox Zigbee naprava uključujući žarulje, pametne prekidače, senzore, radijatore, pametne ključanice itd.

Zahvaljujući svojem univerzalnom spajanju putem USB-a lagano ga možete spojiti na vaš 2.4GHz WiFi ruter kod kuće i stvoriti vlastito Zigbee okruženje. Bežični Gateway je potreban za rad proizvoda koje ćemo spomenuti u blogu kao i za većinu ostalih proizvoda Zigbee kolekcije.

WOOX ZIGBEE SMART ZIDNI PREKIDAČ ZA SVJETLO

Smart Wall Light Switch služi kako bi osigurao dodatnu udobnost vašem boravku kod kuće ili u uredu. Može se instalirati na bilo koju standardnu zidnu utičnicu i kontrolirati svjetlo ili bilo koje drugo učvršćenje putem Woox Home aplikacije. Isto tako, moguće je zakazati automatsko paljenje i gašenje ili ga kontrolirati putem glasovnih usluga kao što su Amazon Alexa ili Google Assistant.

WOOX ZIGBEE SMART SENZOR VLAGE I TEMPERATURE

Smart Humidity & Temperature Sensor pomaže u kontroli okruženja gdje god da ga postavite. Sposoban je detektirati temperaturu i vlažnost na poziciji u kojoj je postavljen te prikazati informacije u realnom vremenu. Postoji i mogućnost postavljanja alarma kada temperatura i/ili vlažnost prijeđe postavljenu razinu, što osigurava udobnost i zdravlje korisnika.

WOOX ZIGBEE SMART PIR SENZOR POKRETA

Smart PIR Motion Sensor služi za detekciju pokreta i ostalih vrsta kretanja u vašem domu ili radnim prostorijama. Putem Woox Home aplikacije moguće je postaviti automatsku detekciju pokreta i dobivati notifikacije u stvarnom vremenu svaki put kada se senzor aktivira.

WOOX ZIGBEE SMART DALJINSKI UPRAVLJAČ

Pametni daljinski upravljač se koristi za promjenu statusa vašeg alarmnog sustava s nekoliko opcija postavki. 

  • Odsutan: osposobi vaš alarm putem WOOX sigurnosnog daljinskog upravljača.
  • Kod kuće: osigurajte životni prostor čak i kad ste kod kuće sa Zone kontrolom.
  • Isključi: brzinsko isključivanje alarmnog sustava.
  • Hitan slučaj: trenutna aktivacija alarma u kriznoj situaciji.

Možete stvoriti vlastiti scenario u Woox Home aplikaciji i upravljati njime putem pametnog daljinskog upravljača.

Zaključak

Ovo su samo neki proizvodi iz široke kolekcije Zigbee proizvoda. Na temelju naših opažanja i testiranja zaključili smo da Woox Zigbee proizvodi pružaju iskustvo smart načina života po prihvatljivim cijenama. Woox Home aplikacija jednostavna je za koristiti i savršena za početnike zbog uže selekcije opcija za postavljanje i kontrolu.

Sve u svemu Woox proizvodi ispunjavaju svoj zadatak, a to je činiti IoT (Internet of Things) pristupačnim. Proizvode iz Woox Zigbee kolekcije možete pronaći na našem webshopu.