Prijedlozi za osvjetljavanje ulaznih vrata

Osvjetljavanje eksterijera jednako je bitno kao i osvjetljavanje interijera. Prilikom izlaska ili ulaska u kuću koja je slabo osvijetljena vrlo lako može doći do neugodnosti. Hodanjem po stepenicama lakše se može spotaknuti ili zapeti za neki objekt koji nije dobro osvijetljen. Prilikom odabira odgovarajuće vanjske rasvjete treba voditi računa da je rasvjeta namijenjena za vanjsku upotrebu i da ima dovoljnu IP zaštitu.

IP zaštita

IP zaštita odnosi se na mehaničku zaštitu uređenu normom HRN EN 60529. Zaštita se iskazuje dvoznamenkastim brojem (npr. 65), gdje prva znamenka označava stupanj zaštite od krutih mehaničkih tijela i prašine. Druga znamenka se odnosi na stupanj zaštite od djelovanja vode i/ili tekućine.

Senzori – ušteda energije

Jedan dodatak koji dobro funkcionira s vanjskom rasvjetom namijenjenom za osvjetljenje ulaznih vrata je senzor. On automatski pali svjetlo kada je netko na određenoj udaljenosti. Tako, svjetlo se pali samo kada je potrebno i kada netko prolazi – zbog toga nema nepotrebne potrošnje, jer se nakon nekog vremena samo ugasi.

Osim toga, ako vam se pred vratima ili okućnicom pojave nepoželjni gosti, lako će te ih uočiti.

Odabir boje za rasvjetu

Boje svjetlosti koje emitiraju žarulje mogu se podijeliti u tri skupine:
Topla boja svjetlost(2700K – 3300K)– bijela boja sa žutim sjajem, stvara osjećaj topline i zbog toga je prigodna za interijer.
Neutralna boja svjetlosti(4000K – 4500K) – bijela boja koja daje najviše osvjetljenja, najčešće se koristi u poslovnim prostorima.
Hladno bijela boja svjetlosti(4500K – 6500K)– bijela boja s plavim sjajem. Ona ne privlači kukce i zbog toga je najprikladnija za vanjsko osvjetljenje.

U nastavku izdvajamo reflektor sa IP65 zaštitom i senzorom. Neutralne boje svjetlosti i vrlo lako se montira, a dovoljno jaka IP zaštita osigurat će mu dugotrajan životni vijek

Širok izbor reflektora različitih jačina. Vrlo lako se montiraju, namijenjeni za vanjsku upotrebu.

Vanjska svjetiljka sa IP54 zaštitom i mikrovalnim senzorom. Postavlja se na strop i emitira toplu boju koja će pružiti toplu dobrodošlicu u vaš dom.

WOOX WIFI SMART REFLEKTOR S PIR SENZOROM. Pir senzor označava senzor koji radi na temelju infracrvenih zraka i koristi se u većini senzora. Osim senzora, ima mogućnost uparivanja mobitela i reflektora preko wifi-a, a uz pomoć aplikacije možete samostalno mijenjati jačinu kojom svijetli.. Reflektor ima razne mogućnosti upravljanja kao što su zakazivanje osvjetljenja, kontrola glasom te automatizacija.
Ukoliko tražite više dekorativno rješenje, LED SVJETILJKA VANJSKA 10W je odličan odabir. Sadrži integrirani LED i montira se na strop, a emitira toplu boju svjetlosti. Sadrži IP54 zaštitu.
Led rasvjeta nudi široku paletu kvalitetne vanjske rasvjete i reflektora s dovoljnom IP zaštitom kako bi zadovoljili vaše potrebe. Posjetite naš web shop i pronađite rasvjetu koja odgovara vašim potrebama.