LED paneli – gdje i kako ih koristiti

LED paneli samo su jedna kategorija proizvoda koja se plasira na tržište, a već se neko vrijeme aktivno i koriste. Paneli su popularno rasvjetno tijelo jer pružaju ravnomjerno osvjetljenje, odnosno pružaju svjetlo visoke kvalitete i bez tamnih točkica. Najčešća mjesta korištenja LED panela su uredi, trgovine ili medicinke ustanove, no sve se češće mogu pronaćii i u prostorijama u domu.

Paneli imaju čitav niz prednosti koje vam omogućuju profitabilno i poprilično elegantno korištenje ovog pozadinskog osvjetljenja.
Prije svega, izgledaju moderno, jer je cijeli proizvod prilično tanak.
Ne sadrže apsolutno nikakve štetne tvari, poput žive ili infracrvenog zračenja. čime su dobri i za okoliš.
Također su u potpunosti lišeni ultraljubičastog zračenja i teških metala, što omogućuje korištenje ove rasvjete u bolnicama.
Jednostavnog su izgleda, čime omogućuju veliku fleksibilnost u dizajnu.
Njihovo korištenje rezultira visokom razinom svjetline.

Prema uporabi razlikujemo nadgradne i ugradbene LED panele. Nadgradni LED paneli koriste se kod montaže na tvrdu podlogu kako se ne bi morao razbijati strop ili zid. Debljina nadgradnih LED panela je najčešće do 40mm što je dovoljno da se sakrije transformator koji dolazi uz panel. Montaža se vrši pomoću 2 vijka i nosača što čini montažu izrazito jednostavnom. Ugradbeni LED panel koristi se kad ne želimo isticati samo rasvjetno tijelo, a želimo kvalitetnu i elegantnu rasvjetu, niske potrošnje i dugog vijeka trajanja. Ugradbeni LED panel montira se izravno u zid ili strop što znači da nam je rasvjeta gotovo ravna s površinom mjesta montaže.

Veliku ponudu naših ugradbenih ili nadgradnih LED panela provjerite u našem webshopu. Na raspolaganju su vam okrugli ili kvadratni paneli, sukladno vašim željama i potrebama. Više informacija iz svijeta LED rasvjete saznajte prateći nas na Facebooku i Instagramu.